Pár slov o Aimee

Znáte rčení o tom, že kovářova kobyla chodí bosa? Tak u nás s Aimee je to přesně tak.
To, že chodí bosa by až tak nevadilo, vždyť je to pes. Ale co se týče výcviku, věnuji se jí jen pramálo. Jsem neustále obklopena jinými pejsky, kteří potřebují pomoc s výcvikem, že na vlastního mi už nezbývá čas a síla. Lidé kolem nás sice stále Aimee obdivují, jak je dobře zvládnutá a co všechno umí, ale to vše přičítám tomu, co často říkám, že stačí psa jen nezkazit.

Přesto mě moc mrzí, že s ní trávím tak málo času při výcviku. Je opravdu moc šikovná a tak ráda pracuje. To mě vždy vyburcuje aspoň k něčemu. Všechno dělá s nadšením a neznám činnost, která by ji nebavila. Miluje aporty, plavání, vlečky, dohledávky i procházky jen tak. A z toho mi dokáže ležet nehnutě dlouhý čas schoulená u noh a užívá si pocitu blízkosti. Je opravdu tak báječná a milá, že představa, že bychom ji neměli, mě děsí.

Už to není miminko, jak jsem ji pořád nazývala, ale je z ní už psí slečna. Začala nám hárat. Ale k naší nelibosti to přišlo právě v době, kdy jsme tu měli ubytovaného psího kluka Agiho. Jemu by to zajisté nevadilo a Aimee taky není nijak upejpavá, ale štěňata v 9 měsících a ještě k tomu s labradorem by asi nebylo to, co pro ni máme v plánu…

A tak jsme naši Briketku museli na nějaký čas odvézt ke kamarádce. Je nám bez ní smutno od prvního dne, co jsme ji odvezli. Ještěže existují telefony a máme zprávy, že se jí daří dobře a je spokojená. Nijak po nás neteskní, což se o nás říct nedá.

Slibuji jí i sobě, že až se vrátí, pořádně se do výcviku obujeme. ( aby už nechodila bosa.) A když to všechno vyjde, ještě letos bych ji chtěla vzít na pár honů. Už jsme sice spolu byli na kačenách, ale jelikož myslivci, se kterými jsme byli v oné části rybníku neměli moc přesnou mušku, tak jim většina kachen ulítla a trefili jen jednu. Tu si Aimee dohledala a přinesla, ale chtělo to víc. Opakovaně jsem ji tu kachnu pak házela do vody, ale to dělám normálně, takže to pro ni nebyla až taková novinka. Tak snad budou naši místní myslivci lepší střelci a nějakého bažanta či zajíce trefí.